2022-12-16
天气冻啊,真系无时无刻都想食啲热辣辣嘅嘢!今次介绍俾大家呢一间烤鱼专门店🧏🏻♀️新店嚟㗎开咗冇耐!主打川菜风味烤鱼🐟🌶️餐厅仲提供两味选择,啱晒我哋呢啲有选择困难症嘅人😌❤️🔥烤鱼方面我拣咗藤椒青椒同酱香豆豉两款口味🔥两款都有惊喜!个人特别钟意滕椒青椒 🌶️辣得黎好香,滕椒既味道好独特,有一种讲唔出嘅惹味系到!唔食得辣嘅朋友可以选择酱香豆豉,味道偏甜,但都有一定既惹味感系到!烤鱼仲有得拣鱼肉种类,我推介江团鱼!店员话呢一种鱼特别滑溜🤤又真系!烤鱼越食越滋味,长期个锅喺度滚下滚下,慢慢食都得,鱼肉更入味!记得加埋配料🤤必食推介有鸭血片、红薯粉同百叶结😍鸭血新鲜入味!红薯粉同百叶结简直吸收晒汤嘅精华😌👏🏻仲有记得叫埋佢哋嘅蒜蓉烤海鲜!超级推介新鲜鲍鱼🫶🏻三只都系$68,仲要只只都好弹牙新鲜😳扇贝都好正,唯独是生蚝就一般般啦😉烤茄子好有川菜风味,钟意佢哋加上剁椒,味道比起净系香蒜又加左d分😛 肚仲有空位嘅朋友可以试吓佢哋嘅葱油伴面,味道足够,但系要趁热食!另外佢哋都有唔少饮品提供,我钟意百香果茉莉绿茶🥤几清甜👍🏻😚甜品有四川冰粉!食完咁重口味嘅烤鱼整返碗冰凉冰粉真系好正好舒服🥹餐厅座位宽躺,坐得
餐厅座位宽躺,坐得好舒服!佢哋仲有生啤提供!主打烤鱼嚟讲,我比嘅评价都几高分😍👏🏻👏🏻大家试试佢!🔥
| 绝品烤鱼 $248
江团鱼 +$40
藤椒青椒口味
酱香豆豉口味
配菜 +$70
鸭血片、莴荀片、红薯粉、百叶结
| 烤茄子 $34
| 蒜蓉烤鲜鲍鱼 $68