2018-07-02
对于我地依d边炉控黎讲 打边炉从来唔会分季节 只会睇质素同心情🤪 前几日一于同朋友去之前朋友就推介我去依间牛之锅 位于熊猫🐼酒店的悦来坊商场 餐厅最吸引之处系除左系火锅仲结合日式料理放题元素 有刺身 手卷 寿司 天妇罗 烧物 炸物 沙律 即叫即制甜品 超过200多款 任饮任食2个钟 岩哂各位大胃吃货 款式真心唔少🤤🤤打边炉我觉得最重要都系汤底 哩度共有8款选择 都唔算太少 我就简左寿喜烧汤底 好香好浓郁的日式鼓油 甜甜既 同火锅配料好夹😆除咗打边炉 哩度有放题结合 本身对刺身期望不大🤣 点知刺身食落的确几有惊喜 虽然系放题 但质素绝对系放题之上 特别系三文鱼同带子 三文鱼厚切 新鲜肥美👍🏻 带子厚肉鲜甜 甜虾唔算细只 几新鲜❤️出面有自助吧放满新鲜的蔬菜 菇菌类 面类 酱料比客人自取 我就当然简咗我打边边必食既萝卜冬瓜同莲藕😍 另外仲有大雪柜放了不同的汽水饮品 有纸包有罐装 最吸引一定是有乐怡仙地同狮威啤酒🍻任饮 一大班朋友饮住啤酒打边炉就最爽歪歪😆 出面仲有多款酱料选择 认真唔错 有平日既豉油 日式芝麻酱同炸蒜等😬肉类选择虽然唔多 只有极上牛肉 美国牛肉 羊肩肉跟豚肉 但肉质唔错 极上
肉类选择虽然唔多 只有极上牛肉 美国牛肉 羊肩肉跟豚肉 但肉质唔错 极上牛肉很薄 只要轻轻一涮就食得 牛肉味最浓 美国牛肉最岩我地口味 肥瘦均匀 油脂丰腴 正👍🏻 豚肉口感丰富 有咬口👅 另外仲有几款海鲜 都比想肉中新鲜爽口甜美 墨鱼滑同鱿鱼都唔错😆
记得一定要留肚食甜品 所有甜品都系即叫即制 出自酒店师傅的手艺 甜品选择比一般放题店的更多 有咖啡☕️奶冻 芒果班戟 榴梿甘露 你连热食甜品都有 冰糖木瓜桃胶同姜汁台湾麻糬 养颜有益❤️
芒果绵绵冰的冰很绵密 仲有芒果爆珠 荔枝奶冻很滑溜 仲有粒粒荔枝肉 好有口感 特别推介既是宇治抹茶芭菲 单是卖相跟出名既抹茶专卖店没大太分别 抹茶味浓郁 带微微的回甘 加入脆米粒粒 红豆 云尼拿雪糕🍦透明既蒟蒻 qq弹弹 口感层次相当丰富🤤