2018-08-03 121 浏览
位于太子酒吧街附近,附近有几间甜品店。星期六晚上12时左右经过,见未关门便想进去尝一口甜^^欣赏呢间野部分餐牌系手工制作,就是喜欢这份小店的味道,但男朋友就觉得儿戏左d(唉~~你呢d电脑人,唔明我地呢d唔识用AI做餐牌既辛酸>.<睇云成个餐牌价钱都系20至50左右,太子区来说算是平常合理。有仙草系列、西米露系列、豆腐花系列、紫薯芋圆系列、紫米露系列。特别留意到有双雄系列好!就试下叫一个双雄黎会一会你!原来系芋圆及红豆做底,再加上成碗花奶,OMG!成碗花奶咪好肥?哈哈,食左先算啦!欣赏红豆大大粒圆轱辘,不会煮过龙。一啖食落去有口感之余又唔会过硬,赞!红豆成本偏贵虽然要$40,但系红豆份量十足收费合理。反而芋圆有少少失望,分量方面亦算足够,亦配有3款芋圆,但喜欢食硬野既我都觉得太硬了,没有了应有的烟韧口感,少少扣分。

好!就试下叫一个双雄黎会一会你!

双雄

欣赏红豆大大粒圆轱辘,不会煮过龙。
一啖食落去有口感之余又唔会过硬,赞!
2018-07-28
$40 (宵夜)
双雄