今次我系同男朋友过嚟食呢间银杏时光。虽然喺长沙湾地铁站到要行一段时间先揾到呢一间餐厅。但系一入到嚟嘅感觉都几轻松,加上有现场歌手嘅歌声陪伴著, 感觉挺满意的。喺点餐嘅时候,服务员会提你有免费沙律吧同埋汤饮,几细心呀。但如果系五六日呢就要额外畀钱先至可以有沙律吧啦。男友话个嘅沙律薯仔非常好味,佢嘅评分甚至系五星入面一定会攞到五星。咁我就不妨一试, 发现真系好creamy好好食, 唔知系咪因为系有机嘅呢。之后我哋叫咗一个杂扒同埋卡邦尼意粉。个杂扒好好食, 当中嘅猪扒同埋羊扒都好冧, 超越咗我对社会企业餐厅嘅期望。不过个卡邦尼意粉就有啲腻,个人嚟讲唔系好钟意。最后加埋一个热情果mousse蛋糕,我本身好钟意热情果,所以特别钟意呢个蛋糕。顺带一提,卡邦尼意粉到嘅时候, 服务员好主动咁样拎埋一支黑胡椒过嚟,真系几细心架。虽然佢哋落单系会慢啲,或有可能会出错单。但系,整体嚟讲佢哋嘅服务态度都好好,而且佢哋都上咗年纪,我觉得呢一方面嘅错误,我哋提一提佢,多点谅解就能解决。我很推荐,如果你哋去一定要试个杂扒,真系超好食!!
今次我系同男朋友过嚟食呢间银杏时光。
虽然喺长沙湾地铁站到要行一段时间先揾到呢一间餐厅。

之后我哋叫咗一个杂扒同埋卡邦尼意粉。
不过个卡邦尼意粉就有啲腻,个人嚟讲唔系好钟意。

虽然佢哋落单系会慢啲,或有可能会出错单。

我很推荐,如果你哋去一定要试个杂扒,真系超好食!!
2019-02-20