2022-06-22
知道呢间餐厅啲果jam选择多又特别仲有日本得奖嘅Shokupan 所以今次特登嚟试一试🍞𝑃𝑎𝑠𝑡𝑎 𝑃𝑙𝑎𝑡𝑒: 𝑆𝑎𝑙𝑚𝑜𝑛 🐟三文鱼pasta普通 pasta面质有d硬&干Shokupan 名符其实👍🏻👍🏻👍🏻松软香烤味道非常好 ☕️𝐽𝑒𝑤𝑒𝑙 𝐽𝑎𝑚: 𝐸𝑎𝑟𝑙 𝑔𝑟𝑒𝑦 / 🧈𝐻𝑜𝑘𝑘𝑎𝑖𝑑𝑜 𝐵𝑢𝑡𝑡𝑒𝑟Earl grey jam 质地都好滑 不过earl grey 味唔太特出 颇甜反而北海道牛油更胜一筹 质地更creamy 更浓郁最令我惊喜系呢款🍓🫐🌹𝑀𝑖𝑥𝑒𝑑 𝑏𝑒𝑟𝑟𝑖𝑒𝑠 𝑓𝑟𝑢𝑖𝑡 𝑡𝑒𝑎 •石榴石草莓果酱 𝑆𝑡𝑟𝑎𝑤𝑏𝑒𝑟𝑟𝑦 𝐺𝑎𝑟𝑛𝑒𝑡 •蓝宝石蓝莓果酱 𝐵𝑙𝑢𝑒𝑏𝑒𝑟𝑟𝑦 𝑆𝑎𝑝𝑝ℎ𝑖𝑟𝑒 •红宝石玫瑰红桑子果酱 𝑅𝑢𝑏𝑦 𝑅𝑜𝑠𝑒 & 𝐹𝑟𝑎𝑚𝑏𝑜𝑖𝑠𝑒茶内嘅水果料非常丰富 配合3种果jam 淡淡都有果香系口中挥发同埋佢一壶份量都好大 可以加添热水建议可以两位朋友享用一壶🥯𝑀𝑖𝑙𝑘 𝐵𝑢𝑡𝑡𝑒𝑟 𝑀𝑎𝑟𝑖𝑡𝑜𝑧𝑧𝑜: 𝑌𝑢𝑧𝑖呢款柚子都非常好食又creamy包嘅质地十分软属颇有饱肚感建议可以做下午茶比较适合如作饭后甜品就感觉over左 太full
仲有日本得奖嘅Shokupan
所以今次特登嚟试一试