2024-07-16
好多时候我哋都忽略咗香港本土手信既威力。今日同国内嘅朋友嚟到朗豪坊谂住行吓街shopping 买手信,见到THE 24 . ST 🦋有蝴蝶酥,我两个女最钟意食架啦。廿四孝妈妈的我,二话不说即刻买左盒杂锦蝴蝶酥礼盒比国内朋友做手信,同时再买一盒比两个宝贝女女。而且sales 超nice, 会解释晒我哋拣嘅蝴蝶酥有乜嘢不同,就算门市有好多人佢都耐心解释。我买杂锦蝴蝶酥有5种口味。THE 24 . ST 🦋有蝴蝶酥系香港制造,而且无添加防腐剂同埋独立包装,包装好靓㗎。✳️原味蝴蝶酥 x 3✳️苹果山楂蝴蝶酥 x 3✳️三星葱芝士蝴蝶酥 x 3✳️日本柚子香梨蝴蝶酥 x 3✳️日本黑豆芝麻蝴蝶酥 x 3我女大推日本柚子香梨味,淡淡柚子香同埋梨嘅清甜好夹。我自己就好钟意三星葱芝士啦,因为佢食落去咸咸地,比起一般食甜嘅呢。呢一个真系好特别㗎,而且三星葱葱味浓郁,咸香味足。苹果山楂,苹果蓉特别甜,山楂带出酸味,其实都好好食㗎。其实佢嘅口味真系有好多款,如果你拣啱咗钟意嘅口味仲有独立口味一盒咁买㗎。绝对系下午茶,口痕之选。
✳️原味蝴蝶酥 x 3
✳️苹果山楂蝴蝶酥 x 3
✳️三星葱芝士蝴蝶酥 x 3
✳️日本柚子香梨蝴蝶酥 x 3
✳️日本黑豆芝麻蝴蝶酥 x 3
我女大推日本柚子香梨味,淡淡柚子香同埋梨嘅清甜好夹。
苹果山楂,苹果蓉特别甜,山楂带出酸味,其实都好好食㗎。
绝对系下午茶,口痕之选。