2020-11-24 451 浏览
疫情关系, 跟大多数上班族一样, 食晏都只能买外卖返公司。经过见到呢家新开嘅店都几多人排队, 决定试试。拣咗无骨海南鸡跟菜饭同汤, 一共$46。首先要赞一赞,价钱几抵。菜饭有几多菜,份量味道都唔错, 就算男仕都应该会觉得够。但系身为主角, 啲鸡同大家认识嘅海南鸡完全两回事。呢度啲只系食完会令你牙骹都结实咗嘅白斩鸡。无谂过加钱拣无骨会俾呢啲又柴又硬鸡胸肉。可能唔好彩吧, 我见OpenRice 其他分店嘅食评有赞佢地啲鸡煮得几滑几嫩。衷心建议店主主动话俾客人知, 无骨唔一定系鸡髀, 如果要鸡髀 (无论有骨无骨)要加几多钱。而且只有酱油同姜蓉, 无跟酸辣汁。汤亦都太甜啦, 甜到有啲假, 真系唔太识欣赏。综括来讲, 呢度可能比较适合对食物要求唔太高, 只重视价钱划算同可以填饱肚嘅客人吧。

2020-11-20
等候时间
10 分钟 (外卖自取)