2023-07-10
天气太热,想食d开胃d既野,同为食仔系油麻地行完现时点,行反内街见到呢间 #鸡大哥,就谂不如外卖 #海南鸡 反屋企食啦#泰式无骨海南鸡饭-个饭系油饭黎,拎到黎反屋企仲暖暖地,几好入口,而且唔会好似白饭咁干,好适合而家呢个天气食。海南鸡好滑,我地叫左半只鸡,完全无骨,点埋个泰式酸辣酱好开胃#泰式酸辣凤爪-凤爪已经去左骨,直接放入口咬就得,岩怕lur骨既朋友,呢个凤爪仲有西芹、芫茜、香葱、萝卜同车厘茄伴菜,令整体唔会觉得好大负担,净系肉,各位如果有咩配菜唔食,记得同老板娘讲#海车鸡捞面-原来海南鸡仲可以用黎捞面,几特别既配搭。鸡肉既份量都唔少,有两款酱可以拣,食落甜甜地几好味#椰汁冰-浓浓椰浆加冰沙冲出黎既饮品,夏天饮一杯真系好解暑,而且仲有椰子肉同椰果,唔错#芒果沙冰-呢杯芒果沙冰真系用左半个芒果落去打,又系另一个解渴选择👍🏻👍🏻饮落甜味啱啱好,消暑解渴