去左食lunch,见多数人都系嗌鸡扒蛋包饭同埋烩牛肉饭,咁我就拣咗鸡扒蛋包饭。Lunch set有汤/沙律,汤个日忌廉汤唔错,好够够热,又唔系一pat粉开𠮶啲忌廉汤,都有诚意,所以都对之后𠮶份有啲期望。可惜个汤已经系接近最好既item。。。鸡扒蛋包饭其实卖相唔错,份量都多,但我食到一半先记得影相。有两块鸡扒都几大块,煎得香脆热辣辣,应该好多人叫keep住煮就好新鲜,旁边半碟有沙律菜。可惜个蛋包饭就唔得了,啲蛋煎到薄到片纸咁,但好神奇咬落好干好硬好似煮到劲熟咁,但系佢表面上又有啲生嘅蛋汁望落似Juicy。同埋成个饭,只有蛋下便有微微一pat汁,啲饭质素好差,冇饭味,食落好干。朋友叫咗鸡扒迪迪蛋热香饼,当日冇热香饼转咗muffin,即系猪柳蛋汉堡𠮶包。个包冻既劲硬,切开都好费气力,鸡扒就同我个饭一样都系新鲜热辣,个蛋好似唔错系溏心我中意既生熟度,但就唔系平时网上睇开见到嘅流心流到瀑布咁嘅egg Benedict。份量偏细。另一个朋友叫咗辣味蟹肉意粉,佢话就系好普通嘅蕃茄蟹肉意粉,蟹肉好少捞捞下唔见晒。我特登加$24叫冻matcha latte,但唔系几好饮,唔系饮开熟悉钟意嘅小山园抹茶味道

我特登加$24叫冻matcha latte,但唔系几好饮,唔系饮开熟悉钟意嘅小山园抹茶味道,苦涩唔香,饮到底都有好多茶粉未打开一粒粒系底。不建议。

唔系难食,但真系唔好食,而且价钱都唔平,由其见到咁多好评但食落咁嘅质素,都几失望下,唔会再回头。