2016-12-08
去做facial之前食个下午茶,喺美容苑附近有间101 ,好似都几出名,所以就入去食个饭。呢排实在胃口不佳,都系想食一啲粉面之类嘅食品,最咪尾拣咗中餐牌里面嘅特盛酱汁鸡扒肉燥新竹米粉$46 +$6 粟米个米粉真系大大碗,无花无假,而且比起平时啲米粉更加透明同埋有弹性,上面嘅鸡扒有两块大大件,比想像中多好多,对得起价钱;而且个酱汁配搭都唔错,鸡扒好滑好嫩,咬入去完全唔使用力,口感唔错。粟米甜甜地,原来有埋卤水蛋,不过就比较老啦真系,但系都好入味嘅。最后食唔晒要打包,外卖盒加收$1 ,好过浪费食物啦。饮珍珠奶茶虽然唔使加钱,但系我拣咗饮香芋珍珠就要加$9啦!香芋味都几突出,而且唔会太化学,不过因为啲冰嘅原因会越饮越淡,珍珠都好有口感而且甜甜地,不过如果唔想加钱都系建议用饮普通珍珠奶茶啦。
去做facial之前食个下午茶,喺美容苑附近有间101 ,好似都几出名,所以就入去食个饭。 呢排实在胃口不佳,都系想食一啲粉面之类嘅食品,最咪尾拣咗中餐牌里面嘅
特盛酱汁鸡扒肉燥新竹米粉$46 +$6 粟米 个米粉真系大大碗,无花无假,而且比起平时啲米粉更加透明同埋有弹性,上面嘅鸡扒有两块大大件,比想像中多好多,对得起价钱;而且个酱汁配搭都唔错,鸡扒好滑好嫩,咬入去完全唔使用力,口感唔错。粟米甜甜地,原来有埋卤水蛋,不过就比较老啦真系,但系都好入味嘅。最后食唔晒要打包,外卖盒加收$1 ,好过浪费食物啦。 饮珍珠奶茶虽然唔使加钱,但系我拣咗饮香芋珍珠就要加$9啦!