2018-08-14
呢间新开嘅餐厅食评不错,但来咗几日中午都好多人排队,最后因时间关系食咗旁边嘅餐厅,今日晏啲食,避过午市时间,唔使等位可以坐到中央中枱,店内装潢新,简洁干净,枱面有指示教用落餐纸,上菜会比翻落餐纸我哋埋单用!姬松茸鸡汤赞岐乌冬($55+$8乌冬)卖相几好,有配埋辣椒豉油点鸡,鸡肉比得多,肉质嫩滑,点少少豉油好味,松茸菇干味道甜带咬口,好味!粗乌冬几滑几弹牙,最重要个汤,够热香浓甜美,不会太油腻,好好味!溏心蛋($12)碗仔另上,有跟啲腌汤,带轻微酒味,蛋白嫩滑弹牙,蛋黄软身蛋味浓!好味热菊花姜茶(跟面$8)够热够浪,姜味重,味觉微辣唔太甜,饮唔出菊花味!虫草花鸡汤米线($55)海鲜喇沙汤米粉($58)可乐($8)冻柑桔($8)食物好味,尤其个汤底,店员虽然系后生仔女,有礼斯文,收银处𠮶位女店员似系大家姐,豪爽型,埋单时我要求收据,佢即刻印比我,同事攞钱慢咗佢有耐心等,仲同我倾下偈,几nice!鸡汤无得输
虫草花鸡汤米线($55)
海鲜喇沙汤米粉($58)
可乐($8)
冻柑桔($8)