2018-02-15
麻辣鸡煲鸡煲选择劲多, 我地得2个人, 所以就拣左个麻辣底(小辣)既鸡煲, 仲有好多食材可以再加单的, 不过我地想食烧烤, 所以净系点左个鸡煲 半只鸡价钱系$138唔算话太贵, 但系就我眼所以, 半只鸡既份量都唔少, 2个人食再加点一D食材其实就已经可以吃到好饱 店员教我地滚左之后关火焗佢5分钟, 咁样食就最好吃我地照做, 等左4分钟都未有已经闻到好香既鸡煲味, 直头系涌出黎咁香 底既鸡系少少㶶底, 但系都系超好食, 啖啖肉之余, 仲要有少少香脆既口感, 值得一吃生虾估唔到烧烤既店都有生虾食, 我见到都唔少人吃, 都即刻怕蚀底的点了一客同泰式生虾有少少唔同, 但呢个酱汁却系我食过咁多种生虾之中最钟意的, 完全将虾放入去都不会觉得太浓味!! 很鲜甜 烧金菠萝一客两件, D汁系多到爆出黎!! 又冇起JAR既感觉, 好甜又多汁!! 焗芝士蒜容包劲邪恶, 厚厚既芝士系蒜容包上面, 食哂成块都冇好腻既感觉, 反而最神奇系佢可以KEEP到个蒜容包系好香脆, 而冇被D芝士酱整淋到!! 沙嗲鸡肉串呢度既沙嗲酱真系神级好味!! 之前有食过唔同餐厅既沙嗲酱一系太甜, 一系就带点苦, 呢个系好好味!! 大家
麻辣鸡煲
半只鸡价钱系$138
店员教我地滚左之后关火焗佢5分钟, 咁样食就最好吃
生虾
烧金菠萝
一客两件, D汁系多到爆出黎!!
又冇起JAR既感觉, 好甜又多汁!!
焗芝士蒜容包
沙嗲鸡肉串
呢度既沙嗲酱真系神级好味!! 之前有食过唔同餐厅既沙嗲酱一系太甜, 一系就带点苦, 呢个系好好味!! 大家试下就知
烧金菇牛肉卷
金菇肥肉卷, 肥牛烧到好香兼有少少脆边, 一咬著去金菇既汁就咇哂出黎!!! 劲JUICY
蒜蓉烧大元贝
我同友人都好钟意食海鲜, 必点左呢份既大元贝, 整只元贝连汁连配料都系劲香口劲好味, 厨师已经好细心咁将粒大元贝切粒粒, 只需要拎起只元贝, 将上面所有食材都放入个口就OK!!