2024-03-22
😛有次行街经过 见到餐厅装修几舒服😍 见佢哋除咗烤鱼 风味小食 串烧等等 有我最想食嘅鸡煲 所以一早bookmark定 最近终于约到朋友陪我食鸡煲😝 所以就谂起佢哋 餐厅系走而家好兴嘅奶油简约风☺️ 灯光 画风 比较柔和 木系感较重 成个环境令人觉得好舒服😚 重点系佢地冇限时🤩 可以一路食一路听住歌一路倾计 可以好好享受呢个氛围👍🏻 😋香辣鸡煲 ~ bb 辣🔸鸡汁底够香够浓 鸡件都几大嚿 超级惹味可口😋打边炉材料🔸肥牛 $78 - 超推介 系靓牛 有靓油花 有牛味 性价比超高 大推🙌🏻🔸美国黑豚肉片 $68 - 肉同脂肪比例平均 几香口 同样推介🙌🏻🔸云吞 $52 - 真材实料 虾肉弹牙爽口😋🔸午餐肉 $48 - 厚度刚好 唔会死咸 配合鸡煲汁 味道啱啱好😋 🔸仲有 水鱿 鲜淮山片 莴笋片 份量非常合理 材料都好新鲜👍🏻🔸最后追加一个出前一丁 面条挂满鸡煲嘅精华 每一啖都超满足🤤 系完美嘅ending👏🏻😋饮品🔸生津李干苹果茶 $58/1L 🔸山楂杨梅特饮 $58/1L饮品味道浓郁 清新可口 解渴解腻 送鸡煲打边炉 💯
😋香辣鸡煲 ~ bb 辣
🔸鸡汁底够香够浓 鸡件都几大嚿 超级惹味可口