2019-08-18
虽然而家天气咁热,但都无阻我食鸡煲同火锅嘅念头。今日我又去咗旺角一间餐厅回到味来是佢哋嘅鸡煲同火锅。回到味来提供半自助餐,按人头收费,客人可选鸡煲或卜卜蚬,食完再玩汤底火锅。呢间餐厅仲有另外一个特色,就系有串烧任食,全消嘅种类都好多,由肉类、海鲜、丸类、蔬菜,乜都有,仲有台式饮品任饮,一定食得饱。我哋选咗鸡煲,因为店员话系佢哋嘅招牌菜。你拣咗BB辣,味道唔会太辣,刚刚好。佢哋嘅小辣大约等于谭仔的中辣。鸡煲每块鸡都好多肉,而且都算滑,酱汁亦都够浓味,几好食,食完都饱咗一半。跟住我地点左少少串烧,全部都热辣辣,海鲜就更加好味,加咗蒜蓉之后味道更上一层楼。我会推介海鲜类的串烧,全部都无沙,食得放心。食完串烧就食火锅,我哋拣咗黄金南瓜海鲜汤底,汤底比较清。每台会送上一碟本地切片牛颈脊,牛颈脊未到10分好,亦都够林。其他火锅配料就喺出面任选,食几多攞几多。配料嘅种类好丰富,丸类、牛猪羊肉、蔬菜、内脏、面类,应有尽有。我推介猪红和韭菜饺,猪红十分滑,韭菜饺亦都好好味。每人埋单都系$200左右,抵食啦!
每人埋单都系$200左右,抵食啦!