2017-11-06 970 浏览
一个星期日既夜晚 系深水埗同太子既交界 呢到格外宁静 人流唔多 但系有间食河鲜既餐厅可以Full house😲可惜今次一行二人 唔敢食河鲜 但估唔到都有鸡煲小菜食㖞唔讲咁多 睇相开饭啦三味豆腐简单讲 炸豆腐点三种唔同口味既汁 (酸汁 烧汁 豆瓣酱) 炸到好松化 餐前做小食 饭后𩠌啤酒都一流榄角骨唔好意为榄角就一定会咸 呢个骨惊喜在佢酸酸甜甜既味道 加上佢骨得黎其实啖啖肉 最岩好似我呢D食肉兽花胶鸡煲你可能冇咩特别 但系食落去就知同其他鸡煲既分别 唔会有雪味 肉唔会霉 食到尾都唔会(鞋) 仲有花胶都有好多旧 煲都尾都冇溶肥牛鸡煲完例牌整碟肥牛食下 佢肥瘦适中 师傅切得唔会太薄 照顾下钟意食生小小既朋友刺参爽口弹牙 平时补身补得小 打边炉补下都唔错

可惜今次一行二人 唔敢食河鲜 但估唔到都有鸡煲小菜食㖞

唔讲咁多 睇相开饭啦