2018-02-04 332 浏览
今日系荃湾行完街就系附近揾野食, 冻冻地又想打边炉黎左呢度食鸡煲呢度鸡煲除左麻辣/ 酸菜/药膳, 仲有椰子鸡煲我地叫左麻辣鸡煲,小辣,BB 麻 鸡煲首先要煮一阵先再炒, 当要炒既时候, 侍应都主动帮我地之后等大滚再熄火焗5分钟就食得鸡煲味道浓郁, 辣度适中, 鸡件嫩滑我地叫左多洋葱, 好爽甜食晒D鸡就加汤, 我地叫左少少火锅料继续食睇左其他人介绍, 见到加拿大特级牛肩肉好似几正, 但美国顶级安格斯肥牛仲正, 最后要左安格斯油脂分布平均, 但未完全解冻, 要滚多阵先食得牛味浓郁, 贵D既安格斯果然无令我地失望什菇拼盘, 起初我地误会左只得金菇既? 原来其他菇系盘底除左食鸡煲, 见到串烧都唔错, 最平只系十几蚊串我地口痕叫多D 串烧其实叫串烧时, 侍应会问要唔要辣, 之后想加辣既话, 枱面都有辣粉可以自己加烧菠萝, 菠萝本身已够甜, 烧完都仲有好多汁,好juicy鸡中翼, 一串两只, 鸡皮香脆带浓, 鸡肉滑嫩juicy烧原条厚肉鱿鱼亦相当吸引, 食到鱿鱼原汁原味,口感烟靭够咬口,系我推介之一烧茄子系原条上, 好大条, 表面放左好多蒜蓉, 未食已经觉得好香茄子烧得好好, 味道好够味, 唔使再
呢度鸡煲除左麻辣/ 酸菜/药膳, 仲有椰子鸡煲

我地叫左麻辣鸡煲,小辣,BB 麻
鸡煲首先要煮一阵先再炒, 当要炒既时候, 侍应都主动帮我地
之后等大滚再熄火焗5分钟就食得

鸡煲味道浓郁, 辣度适中, 鸡件嫩滑
我地叫左多洋葱, 好爽甜

麻辣鸡煲

食晒D鸡就加汤, 我地叫左少少火锅料继续食
油脂分布平均, 但未完全解冻, 要滚多阵先食得
牛味浓郁, 贵D既安格斯果然无令我地失望
美国顶级安格斯肥牛 (小)

什菇拼盘, 起初我地误会左只得金菇既? 原来其他菇系盘底
什菇拼盘

除左食鸡煲, 见到串烧都唔错, 最平只系十几蚊串
我地口痕叫多D 串烧

烧菠萝, 菠萝本身已够甜, 烧完都仲有好多汁,好juicy
烧金菠萝

鸡中翼, 一串两只, 鸡皮香脆带浓, 鸡肉滑嫩juicy
烧鸡中翼

烧原条厚肉鱿鱼

茄子烧得好好, 味道好够味, 唔使再点辣汁都OK

烧茄子

烧韮菜, 份量好多
烧得唔错, 唔会太干, 食落仲好有水份
但几重口味偏咸, 愈食觉得愈咸
烧韮菜

野食整体都唔错, 又可以同时食鸡煲同串烧满足2个愿望
麻辣鸡煲
美国顶级安格斯肥牛 (小)
烧金菠萝
烧鸡中翼
烧原条厚肉鱿鱼
烧茄子
  • 美国顶级安格斯肥牛(小)