2020-11-23
早有听闻过伦哥私房菜嘅火锅好正,今日终于约到朋友黎试一试,我地去咗佐敦分店,一开头见地址系二楼但无大厦名,本来惊好难揾,但各位可以放心,路痴嘅我都望到佢地大大个招牌,其实唔算难。一埋位,店员就俾咗小食,同花菇鲍鱼招呼我地,花菇几有惊喜,花纹几靓,炆得淋又入味。主角鸡煲黎到,店员提醒因为鸡仲系生嘅,每隔两分钟要炒一炒,共4次以防痴底,过程大约8分钟,麻烦少少但保证食到新鲜啱啱煮好嘅鸡件,鸡件嫩滑,腌得入味好好食,仲要无限添加,钟意叫鸡嘅朋友黎试下喇。我地系$288嘅套餐,主要系多咗牛颈脊,海鲜,手打墨鱼滑,牛颈脊脂肪分布平均,有咬口又非常香口,海鲜亦非常新鲜,墨鱼滑亦唔会粉,好真材实料,数款海鲜同墨鱼滑系任点任食。最后仲上咗甜品,椰汁雪燕滋润下秋天带黎嘅干燥,店员服务周到,态度又好,值得一赞。