2024-05-17
呢排好耐无食好野,放工揾左个朋友过黎沙田食呢间二锅头。呢间二锅头新开以来都一直好想食,因为食过尖沙咀分店觉得唔错,反而近屋就未有机会食到。可能都仲算新开既关系,环境真系好好,坐得舒服又无油烟味,食物酱料都放得好整齐,几抵赞。食物方面真系好挑战食量,鸡煲,牛尾煲,猪手煲同酸菜鱼煲都可以任食,真系抵到唔识形容。叫左个小辣鸡煲试下味先,d鸡啖啖肉又入味,小辣都唔算好辣,最正系辣得黎仲有阵阵香味,食完忍唔住叫多个中辣食,再惹味好正。食完鸡煲之后就开始打边炉,叫左越式香浓牛肉锅,汤底个味都几出,食果阵唔洗点再加豉油都够味。火锅配料都有好用种类可以拣,安格斯牛小排安格斯牛板腱睇样都唔错,食落更加牛味丰富,海鲜都好正,特别觉得蚬同脆肉脘好味,另外水饺鱼皮饺都值得试。呢个价钱呢个质素,唔怪得之喺呢个市道仲可以full house。
叫左