2023-12-17 2884 浏览
$140一位,其实真心冇乜要求,但求唔好太难食、食得饱就算,但系真系对新广发好失望。今日12月17号天气寒冷,街市劲多人打边炉,当时6:30,好不容易有个位置坐低,就叫咗个鸡煲任食。味道: 第一次食鸡煲,鸡肉劲膻,成个汤底都系好重膻味,好难食。 至于啲丸,唔系好食嘅丸啰,有啲味道怪怪地。食物份量: 食物严重不足,可以睇到下边两张相,丸𠮶边已经有啲冇货。至于蚝同埋虾系要拎张单过去每台一份,我哋两个人,俾咗三只蚝,八只虾。坦白讲,味道算系OK嘅,食落都新鲜! 但系唔知个份量/人头系点计,有啲人多啲有啲人少啲。现场所见嘅海鲜有青口同埋极少量蚬,拎咗5粒之后,就冇再见过。 问过两次,都系话未有。 所以蟹、鱼仔𠮶啲更加唔使旨意有。大约7:15出去想拎啲菜食,大部份都冇… 或者得返几条,无人得闲refill 。调味料方面,有豉油、炸蒜、湿蒜、辣椒、葱、麻油、醋。 湿蒜同埋葱去到𠮶阵已经冇晒,好多人都反映冇调味料,大约等咗15分钟终于有😅环境: 讲真,喺街市食都预咗环境差,有人食烟。 可能现场真系太多人,拎食物嘅位置人山人海,非常迫同污糟。服务: 都系𠮶句,$140/位唔会预有咩服务。加汤、换Gas

服务: 都系𠮶句,$140/位唔会预有咩服务。加汤、换Gas都系我地自己嚟,呀叔阿姐都好鬼忙。

隔篱枱班呀叔都喺度嘈话冇嘢好食,跟住开始食烟😂所以食到咁上下,我地都系决定嗱嗱临走,我谂以后都唔会嚟呢度食。 宁愿比多少少食其他餐厅。 总括而言,我会比3/10分,原因系佢真系平,但基本嘅要求未达到。 或者你好钟意饮啤酒嘅话,呢度有skol 同蓝冰…

否则,真系唔建议你过嚟中伏。

以上全部全真心食评,绝非打手。
2023-12-17