2023-04-23
今日放工后约左家姐打边炉,上网揾下边间又平多款又好食。见到网上评价唔错,地方又就脚,喺旺角创兴广场,即刻决定食呢间18楼鸡煲火锅我嚟到首先拣食边一个餐,我同家姐悭悭地食个最平嘅餐。首先我哋食咗个鸡煲先,啲鸡好滑,𠮶酱好惹味。食完鸡煲,加啲汤落个锅度可以打边炉,食物种类都有好多,有肥牛,黑豚肉,仲有羊肉,牛柏叶,鸡件当然唔少得,而且仲有鲜虾同埋鱼,更加有好大旧花胶,唔系度度地方都有而且佢有好多唔同嘅丸类,都好特别,最特别系有一个酱爆豆卜,入面应该系包咗一啲猪肉丸,好好味另外小食方面,有一个小苏肉,好香口,好少火锅鸡煲有得食除咗蔬菜,饮品系自己拎之外,其他食物都系用QR code落,够晒方便卫生饮品种类都有好多,除咗汽水之外,仲有一啲茶类例如冬瓜茶,另外仲有啤酒饮,呢个价钱真系好抵!食饱之后当然唔少得食返杯雪糕啦!今日乳酪雪糕嘅口味系原味同埋抹茶味。个人比较钟意食原味,加埋啲topping,太好味啦,食咗两杯!总括来讲,性价比好高,而且好好味!
另外小食方面,有一个小苏肉,好香口,好少火锅鸡煲有得食
总括来讲,性价比好高,而且好好味!