2023-05-15
见到好运新装修多咗好多食肆,打算试下呢间二锅头,见佢都有几间分店,干净企理又多选择,本身都有少少期待,点知成个经验都系灾难首先等位个阵,等咗半个钟到,明明有4人枱但又唔比人入,我地4人佢系个4人卡位放咗6对碗筷话呢张系大枱预比6人咁我地都算,各家都有做生意方式,但当我地再等多30分钟,到有另一张4人枱,入到去见到佢预留嘅所谓6人枱入咗4个客,咁我地干等半个钟为咗咩?等到鸡头都凋谢入到去叫个鸡煲,出到嚟同鬼佬中菜一样,系啲柴过纸皮嘅鸡上面淋个死咸味精芡就当系鸡煲,大佬你同昆鬼佬嘅中菜有咩分别,同啲盐味糖蚝油豉油沟埋整个胶头大茨就当系川菜卖比鬼佬嘅垃圾Chinese Takeaway—样之后转打边炉,都叫正常嘅,唔会食死人,100 分有30分个种酒楼任食火锅质素啰,呢间野真系令我回忆起儿时味道,系细个沙田围劣食火锅嘅味道啊,全间铺最好味嘅系雪柜罐马蹄爽呢间野只可以比一分,因为门囗短发sta姐姐全程都好有礼貌,又主动,佢嘅服务同沟通系100分,呢一分系佢争取返嚟,唔系食物,唔系间铺, 唔系老板