2012-05-14
这一店真系想同大家分享, 暂时系我食左咁多间鸡煲我最喜爱.星期六放工都成5点几, 一心一意就系要去下新地方食饭, 所以6时就到达西环揾食.来到市政大楼就俾个鸡煲吸引左,我地怕节日前多人一早就已经上去..好彩都唔多人其实此店有打边炉亦有小炒提供,因为太想试下个滋补鳄鱼肉鸡煲,所以决定打边炉.怕个鸡煲太多,所以我地都系另外叫左碟鹅肠同生菜就算.原先会以为个鸡肉同鳄鱼肉会系个汤底一起上,点知原来系分开上,店员叫我地饮左个汤先再落肉.这啖汤真系好甜用左好多料煲成, 单单睇见到有杞子, 猪肉, 海底椰, 陈皮, 金华火腿等饮完汤就落左鸡肉同鳄鱼肉, 想讲个鸡肉真系好炖滑就算食到鸡胭部分都唔鞋口, 至于鳄鱼肉第一次食味道都ok.另外叫既鹅肠,一来就见到好多肥膏以为麻麻,点知灼完后估唔到咁爽口咁好味.环境都好好, 虽然系市政大楼内, 但成个熟食场都好卫生食得都好舒服.
怕个鸡煲太多,所以我地都系另外叫左碟鹅肠同生菜就算.