2023-01-08
大时大节好难揾餐厅食饭,咁啱朋友想食鸡煲而依间又有得bk 就嚟咗餐厅环境算系低档🥹除咗饮品柜同得一个酱料柜以及甜品&菜既柜就冇嘢可以直接攞虽然佢哋点完上菜既速度都好快鸡煲就有8种既,其中4种就唔使再加钱首先就叫咗招牌川味鸡煲,可以自我选择 花椒姜芫荽等等嘅配料,顾客可以因应个人喜好而决定。 柯打完要等大约10分钟先上到嚟,建议差唔多食完一煲就叫定上鸡之后大火煮多2分钟就食得,川味鸡煲几好味但比起出面既冇咁浓味。鸡既份量好足料,应该真系有成只鸡之后叫咗芝士鸡煲食,但个味似白汁鸡咁既芝士。完全唔掂☹️而且鸡既份量好足够,咁样食真系有啲难顶听到隔离枱叫酸菜鸡,佢哋就话唔得。接受唔到,酸菜鱼既配搭先啱味😂😂食完鸡可以拣鸡煲加汤/转过另一煲打边炉。有一款免费汤底可以拣,但西芹味好出。对唔食西芹既人嚟讲有啲阻滞🤦🏻♂️食哂所有嘢当然要食甜品,不过净系得啫喱同凉粉拣,仲要凉粉就咁摆系到有啲唔卫生冇雪糕食好似唔够满足🙄
虽然佢哋点完上菜既速度都好快
鸡煲就有8种既,其中4种就唔使再加钱