2017-08-25 413 浏览
今晚去左呢间新开的火锅店打边炉,7点前去到唔驶等位,职员比左张卡位枱我地2个人,可以坐得好松动。新装修所以样样野都觉得新簇簇,好干净企理。每位都有一份海鲜拼盘,一份刺身拼盘,一份极级牛颈脊 (2人份),1只至尊水饺皇,1只蚝皇扣鲍鱼,而任食配料选择唔算好多,但系部份都系中价以上的食材。饮品系自助式,分左任饮饮品专柜同付款饮品专柜,任饮种类都算好多,有道地冬瓜茶、菊花茶、翡翠柠檬、百事可乐、七喜,仲有几款纸包饮品等等...可惜可口可乐是要收费的,入座时无提供热茶比我地,要自己叫,职员姐姐问我地想饮咩茶,有寿眉、普洱、铁观音、香片比我地拣。外面放有几款小食及凉菜,除左蚝皇扣鲍鱼之外,全部都系自助任食。首先送上海鲜拼盘及刺身拼盘,有海虾、蛏子、青口、鱿鱼、膳片,刺身都有4款,仲要厚切,不过三文鱼同北寄贝无咩味,反而希灵鱼就几好食﹗锅底拣左重庆鸡锅,2人份量都几多,鸡肉好入味,所以觉得有啲偏咸,反而唔太够辣。之后叫职员帮忙加汤,开始打边炉啦﹗送𠮶碟牛颈脊 (2人份)好大份,4人食就差唔多,任食配料每次黎嘅份量都好多,平时啲火锅店就算写要6件,都只会比得好少,可能只黎一半份量,但系呢度比足有余。

新装修所以样样野都觉得新簇簇,好干净企理。

饮品柜
前菜
海鲜拼盘 (2人份)
刺身拼盘
鸡煲
送𠮶碟牛颈脊 (2人份)好大份,4人食就差唔多,任食配料每次黎嘅份量都好多,平时啲火锅店就算写要6件,都只会比得好少,可能只黎一半份量,但系呢度比足有余。黑豚肉好大块,好好食﹗力推﹗鲜虾滑同墨鱼滑好爽口,不过鱼就有啲腥味,所以食左少少就停手了。

2个人食真系食到好饱,只系order一转咋,食鸡煲打边炉都系应该多啲人黎一齐食﹗呢度环境好适合成班fd黎食野倾偈,坐得舒服又无限时,唔惊比人赶,而且职员服务又好,清理枱面又快,又keep住帮我地换碟,又会主动加汤,而且又无漏单嘅情况,好欣赏佢地嘅服务态度。
2017-08-24
饮品柜
海鲜拼盘 (2人份)
  • 黑豚肉、
  • 鲜虾滑