石门京瑞广场开咗好多小店,食拉面嘅餐厅真系少,呢间Food Lab有鸡白汤拉面好吸引,今次就试吓呢间拉面店。.Menu除了有拉面、捞面、凉面,还有滑蛋饭及咖哩饭,加$18就可以转套餐,包一份小食/甜品及饮品。.我哋叫了鸡白汤拉面,小食就拣了油扬龙虾沙律及章鱼小丸子;而饮品则是罐装或支装饮品。.鸡白汤拉面身为主角,真系无令我哋失望!汤底超正!!!好好饮,饮完唔会口渴。汤底浓郁鲜甜,好出色👍🏻另外,我好欣赏呢碗拉面有好多配料!包括糖心蛋、秋葵、粟米仔、荀、芦笋、京葱,而鸡肉亦有4大片,非常丰富,而且每块鸡肉都好嫩滑。.油扬龙虾沙律 —油扬包住好多馅,口感好爽,配埋沙律酱一齐食,又冻又甜好开胃!.章鱼小丸子 —我大爱呢度嘅小丸子,因为我钟意佢无姜粒!亦有大大粒章鱼喺入面,每啖都唔会有太多粉浆的口感;表面洒了好多紫菜碎、木鱼碎,沾埋佢个章鱼烧汁好惹味呀!.虽然店舖细细,座位只有3张折台,但食物真系非常高质,下次会再嚟试埋其他菜式😋

鸡白汤拉面身为主角,真系无令我哋失望!

油扬龙虾沙律 —

章鱼小丸子 —
表面洒了好多紫菜碎、木鱼碎,沾埋佢个章鱼烧汁好惹味呀!
2024-10-29