2010-01-05
周日又系揾食时,左谂右谂在沙田真系无野好食,于是去大围行下﹗强记后面就系呢间合发鸡粥,见人够多应唔会差得去边就试一试﹗先来鸡粥,粥底够绵,味道适中有鸡味,叫一碗$20的都有好多鸡肉,之前食过几间0的鸡粥既所谓鸡肉全部都系头头尾尾无肉食,合发出品的肉多过骨,我同食家也很满意。之后系南乳杂菜煲,呢排xmas又新年日日大鱼大肉,都系时候清清肠胃,0的菜多到满湿,有西洋菜、西兰花、白菜、生菜、满满的,南乳味道恰到好处不会过咸,清清的好好食,我地两个成煲食哂﹗最后来的是沙律芝麻虾,一碟有成十几只,中虾大只爽口,用炸粉先炸起再捞沙律汁及芝麻,香脆可口,惹味醒胃,很不错的𩠌菜,不过由于两个人食成碟就腻左一点,四人可叫share会更佳﹗连埋哈尔宾beer一支埋单百二蚊,抵食家庭小菜,仲见到佢有乳鸰,下次可以试下﹗
强记后面就系呢间合发鸡粥,见人够多应唔会差得去边就试一试﹗