2020-11-08
今日~去左~食鸡粥~下午茶有茶餐,抵食好多,唔洗散叫~仲有可能系香港最好食既酥炸鱿鱼仲叫左个炸萝卜糕,XO酱滑蛋叉烧饭价钱,炸萝卜糕,$32,酥炸鱿鱼$55,选配肠粉,包饮品 $55XO酱叉蛋饭$54,包饮品先讲鸡粥,鸡件大约有8-10件~本身鸡肉已经预先调好味,鸡亦保持到相当嫩滑鸡肉多,够滑,粥底绵滑鲜甜,非常甘香跟餐叉烧肠粉,皮略厚身,即蒸,肠粉皮够弹性,加埋热豉油食味道刚好,不会太浓叉烧馅料非常足,切成丁粒,叉烧肉本身带甜味个人心水高分炸鱿鱼,系好传统个种港式味道,我就系最钟意呢款味道脆,炸,鱿鱼粗身弹牙有鲜味,真系好好食,好老实讲为左呢条鱿鱼酥黎食既XO酱叉烧蛋饭呈滑蛋质感,半熟多少少,有葱花,有叉烧片,最后仲加埋XO酱拌匀来吃~叉烧片料多,近十片,送饭一流煎萝卜糕就食得多,佢呢个系成片拎去炸!全块都好脆身,入面有腊味等食材,本身已经好够味唔会炸得好干身~#HKBLOG #港式粥品 #香港美食
仲有可能系香港最好食既酥炸鱿鱼
仲叫左个炸萝卜糕,XO酱滑蛋叉烧饭
XO酱叉蛋饭$54,包饮品
鸡肉多,够滑,粥底绵滑鲜甜,非常甘香
叉烧馅料非常足,切成丁粒,叉烧肉本身带甜味
叉烧片料多,近十片,送饭一流
唔会炸得好干身~
#HKBLOG #港式粥品 #香港美食