2018-06-29
鸡翼控朋友话铜锣湾开左间叫wing it 的鸡翼专门店,仲有好多口味选择。结果lunch time我地就去左呢个鸡翼宴!小店只有十多个吧枱座位,但尚算宽阔,坐得舒服。小店主要以小食为主,除左鸡翼,仲有薯条,炸芝士和洋葱圈。鸡翼有原味和脆炸选择,可选 4 只或8 只,店员仲话可以双拼,一次过试晒两款!两款鸡翼都好吸引,原味外皮煎至微脆,一点也不油腻。而脆炸就沾上粉浆再炸,咬落脆卜卜更有口感。其中一份我就加左黑松露酱,估唔到店舖咁大方,$10份量咁多,奉上时香味浓郁。卖点嘅酱汁选择超多,多达15款酱汁和3款调味粉,个人比较喜欢蜜糖是拉差,味道又甜又辣,好特别!另外蒜香蜜味都好正。日本控要试日式烧烤!其他如芥末蛋黄酱、蒜香蛋黄酱、蜜糖芥末酱都好吸引!如果好似我咁贪心,不防堂食,每只鸡翼都点不同酱!薯条份量十足,粗身薯条薯肉满满,又可以无限蘸酱,正!炸芝士条 Mozzarella Sticks 即叫即炸,外皮酥脆,咬开爆哂芝士,拉丝拉不断,系鸡翼外的必食推荐!一直以为食鸡翼晤会够饱的我,食完投降,因为薯条份量又多,鸡翼又多肉,最后汽水都饮唔落。
另外蒜香蜜味都好正。
日本控要试日式烧烤!
其他如芥末蛋黄酱、蒜香蛋黄酱、蜜糖芥末酱都好吸引!
如果好似我咁贪心,不防堂食,每只鸡翼都点不同酱!
薯条份量十足,粗身薯条薯肉满满,
又可以无限蘸酱,正!
炸芝士条 Mozzarella Sticks