2019-03-23
男朋友系一个超钟意食鸡翼嘅人,平时谂唔到食咩嘅时候就会提议kfc,但成日食佢唔厌我都厌啦,今次带佢试一间专食鸡翼嘅舖头surprise下佢😛呢到好近旺角地铁站,B出口一出就系啦。餐厅无櫈椅,静系有个俾人企系到食嘅位,同埋橱窗个木框都可以坐下总共有九只味,咁我地谂住当正餐咁食,所以都谂住叫成十几只,又顺便试下唔同味文青风玫瑰本来无谂住叫呢款嘅,感觉鸡翼系应该配番啲浓味惹味嘅酱汁,文青同玫瑰呢两样听落去好似好淡味咁,但店员话呢款系推介所以就叫咗最后变咗我心目中嘅top 1🤩 成个面都舖满蜜糖同玫瑰干花瓣,个酱汁唔会静系得蜜糖甜味,而系真系有玫瑰花香味,超正! 女仔必食!港式避风塘蒜香呢款做咗我男朋友嘅top 1,喜爱程度直情变咗佢食三只我食一只!佢特别钟意啲蒜粒,食落超惹味少少辣辣地,食完外面层鸡皮仲可以用鸡肉点下盘上面嘅蒜粒,务求啖啖都充满避风塘风味火辣泰仔仔冬荫呢款都系男朋友想试嘅,我自己本身都钟意冬荫公汤,但对于放落鸡翼到超级质疑,点知都系好正🤩 真系exactly冬荫公嘅味道,又辣又酸,个味仲要系浓烈个种,重口味朋友必试柠香山葵蟹籽佢比起上面个三只,个味道无咁出,但都有佢优胜之处!
文青风玫瑰
港式避风塘蒜香
火辣泰仔仔冬荫
柠香山葵蟹籽
佢比起上面个三只,个味道无咁出,但都有佢优胜之处!山葵酱唔会好辣,痴哂啲蟹籽系个鸡翼上面,食落口感好丰富,一路食鸡翼,又一路feel到个口入面好爽脆咬到好多蟹籽。上面三款咁浓味,呢款好啱啲钟意啱啱好嘅
除咗啲味道咁正咁中哂我口味之外,个鸡翼都好好食。首先个鸡皮一定系脆嘅,然后最吸引嘅地方系佢入面嘅鸡肉系嫩滑得嚟唔干身,仲好热同锁咗汁系肉入面,呢个真系大加分
水蜜桃粒粒甜果茶
食完啲浓味嘅鸡翼,饮呢杯茶真系几fit,饮落唔会好甜,仲有啲生果粒系入面可以食,可以中和番啲鸡翼嘅辣味
最后食完可以将盘入面嘅放落垃圾桶,然后个盘可以循环再用👍🏿
见佢有埋开party订鸡翼服务,真心记住佢,迟啲一定会再叫!🤪🤩