2023-08-31 3081 浏览
有个好朋友💃🏻知道Duck哥🦆好钟意食鸡翼🐓,强烈推荐我去旺角呢间Wingman,话呢度啲鸡🐓系慢煮再炸,所以特别香脆多汁,今日我就带Duck嫂🦆去试下😆。餐厅地方唔大,但就坐得好舒服🥰,装修都几有特色🤗。呢度有手套🧤、湿纸巾🧻提供,再唔系你可以叫职员俾𠮶叉🍴你,食得斯文啲都得🥰。我地今次拣咗🔟款鸡翼饮食+汽水🥤任饮嘅放题,星期日都系每位$2️⃣0️⃣8️⃣,都几抵。时间9️⃣0️⃣分钟,都够时间食。 不过注意,每次最多叫6️⃣款,每款4️⃣只。第1️⃣Round我地叫5️⃣款唔同味试下水牛城酱 - 香辣🌶惹味首选。纽奥良香粉 - 香调味比较重,渗著阵阵辣味🌶。加州风情 - Duck嫂🦆至爱,劲多巴马臣芝士🧀和劲香蒜蓉味🧄。咖啡烧烤酱 - 充满著咖啡☕️和烧烤酱嘅香味,完全没有苦涩味🥰。中式海鲜酱 - 面层舖了黑芝麻,海鲜酱味几重🤗,当中渗著阵阵蜂蜜味🍯。第2️⃣Round我地叫埋其他未试过嘅味道(除咗死神辣🌶🌶🌶,因为介绍我嚟嘅好朋友💃本身食得几辣,佢都话顶唔顺😳)。黑椒柠檬 - 本身黑椒味🧂都几出,另外会有个新鲜柠檬🍋,想几酸就自己决定喇😋。蒙古烧烤 - 孜然味好重,好似去咗蒙古咁🤗。田园风味 - 加了梅子粉,酸酸味味又

第1️⃣Round我地叫5️⃣款唔同味试下
水牛城酱 - 香辣🌶惹味首选。

纽奥良香粉 - 香调味比较重,渗著阵阵辣味🌶。

蒙古烧烤 - 孜然味好重,好似去咗蒙古咁🤗。

田园风味 - 加了梅子粉,酸酸味味又好清新😋。

泰式甜酸酱 - 酸辣平衡度好,十分开胃😋。

第3️⃣Round我地重覆点咗Duck嫂🦆至爱和黑椒柠檬🍋,最后每人食咗2️⃣2️⃣只鸡翼,好饱好满足😋。

总括而言,鸡翼全部香脆多汁,每款口味各有特色,系鸡翼控嘅天堂。
2023-08-27