2023-01-19 69 浏览
由细到大所接触到嘅鸡翼菜式,除咗系阿妈嘅拿手蒸鸡翼之外,就系某两大连锁快餐店嘅脆香鸡翼同埋蜜蜜烧鸡翼。鸡翼山呢间餐厅听过好多年,当初佢开嘅时候我都喺度谂有冇人真系钟意鸡翼到将鸡翼作为一间餐厅嘅主打食材,今日就试吓佢先啦!行入门口发现有部自助点餐机,但我都系想有人落单互动下🤣原来除咗鸡翼之外,都有好多唔同种类嘅小食可以选择但我今日一心想食鸡翼,就唯有下次先试啦真系有好多唔同口味,通常见啲人都系食玫瑰同埋咸柠七,咁就试吓呢两款大热嘅鸡翼再搭个南蛮他他鸡翼啦,啱啱好可以叫12只😋除此之外仲有啲套餐,有埋饭食嘅添😳落咗单之后,店员话鸡翼系即叫即炸嘅,所以都要等一阵。舖头细细,但都有好多打卡位墙上面𠮶句‘’不要仪态…..只想吃鸡翼‘’真系好吸睛🤣等咗大概10分钟左右就有得食啦😻接过袋鸡翼嘅时候即刻闻到好香,即刻返公司开餐先!玫瑰鸡翼比想像中香甜,对于我呢啲bbq鸡翼要倒成樽蜜糖落去嘅人嚟讲真系啱晒我口味🤣仲食得出有阵淡淡地玫瑰味🌹咸柠七鸡翼上面有两旧咸柠檬,鸡翼真系食得到有咸柠七嘅咸酸味🤣本身仲惊会唔会好有违和感,估唔到真系几夹南蛮炸鸡就食得多,估唔到南蛮鸡翼又得姐😳他他酱真系好好食,一大啖酱咬

行入门口发现有部自助点餐机,但我都系想有人落单互动下🤣

原来除咗鸡翼之外,都有好多唔同种类嘅小食可以选择

但我今日一心想食鸡翼,就唯有下次先试啦

墙上面𠮶句‘’不要仪态…..只想吃鸡翼‘’真系好吸睛🤣

南蛮炸鸡就食得多,估唔到南蛮鸡翼又得姐😳
他他酱真系好好食,一大啖酱咬落口真系好满足🤤

估唔到新派口味鸡翼真系有惊喜㖞,搞到好想一次过试埋其他味😻嚟紧新年一大班friend聚会,又谂到食咩啦😌
  • 文青风玫瑰鸡翼
  • 我系咸柠七