2022-12-04
今日要讲嘅系喺骆克道其中一间烧烤店 其实喺出面闻到好香嘅烧烤味 想过嚟试好耐 今日终于有机会入嚟食 可惜 我终于明白什么是 一间真正不入流的餐厅 对食物的尊重简直是没有 坦白讲平时我好少写劣评文章 呢个系其中一间令我感受到对我们厨师有侮辱性的一间餐厅 所以希望大家包容我先讲啲好嘢先啦。。。泰式酸辣凤爪沙律爽脆嘅西芹配搭咗葱 辣椒嘅香味加埋个酸辣汁好惹味 凤爪非常脆口 可惜唔系好入味青咖哩牛腩饭这是收银员 强力推荐的食品 非常香口 整体好香不会太咸 刚刚好 牛腩煮得好松软 送饭一流如果依家系一间泰式餐厅 只是做泰式菜 大致上都算好 可惜跟住落嚟就系恶梦开始沙爹鸡肉串烧得好干 好彩个汁好味烧猪颈肉肉质又系烧得好干 算吧烧白鳝在没有期望的情况下竟然有惊喜 肉质爽脆加上有 香茅青柠汁 都算惹味烧菠萝脆皮焦糖面衬托的菠萝 ok烧有机芦笋每条烧到干争争 全部都系揸 这个完全是失败中嘅失败 投诉完之后师傅重新再烧 可以入口 厨房畀出嚟嘅原因系因为厨房太忙 厨师极度无心烧鸡中翼低处未算低 呢对鸡翼又㶶又鞋又干又唔好味 原来刚才露笋唔算做最差 这个更甚 最搞笑就系个侍应同我讲 鸡翼梗系要㶶 如果唔系 惊
先讲啲好嘢先啦。。。
泰式酸辣凤爪沙律
烧有机芦笋 烧鸡中翼
烧有机芦笋
重新再烧有机芦笋
烧鸡中翼
低处未算低 呢对鸡翼又㶶又鞋又干又唔好味 原来刚才露笋唔算做最差 这个更甚 最搞笑就系个侍应同我讲 鸡翼梗系要㶶 如果唔系 惊入面唔熟 证明这间餐厅的品质却是下三流
如果打开门口做烧烤 就唔该做好啲 唔系靠 海南鸡或者系咖哩牛腩攞生意 这个餐厅我一定不会再来 今天是星期日晚上八点半 如果做唔切就不如关门吧