2019-09-20 496 浏览
呢间茶档只开一至五,所以我要请假或病假先有机会食到。好珍贵。佢生意好到不得了,最近还装修了,坐得比以前舒服。到底呢间菜档有乜咁把炮呢?福面- 即食面我要食爽面的,最怕稔到发涨的即食面。师傅功力深厚, 真系煮到一碗食到落尾都仲系条条分明又爽口的面,赞!试过好多茶餐厅,要数汉兴的福面煮得最合我心意。鸡翼(跟面$23)- 跟面的鸡中翼有3只,是鲜炸的,大小刚好,炸得金黄香脆不油腻,咬开爆汁肉质爽口,调味渗有姜同酒, 高汁之作!有食客直情单叫一客鸡翼大饱口福! 喜欢生炸鸡髀的朋友,一定要试试呢个鸡翼!奶油多($9) - 平靓正。 嗌多句「多烘多奶」,好邪恶好满足。茶走 ($12)- 去茶档点可以唔试茶走?之前饮过,茶香奶滑,无得顶!其实汉兴的其他名物还有猪扒同咸牛蛋, 我觉得前者不俗但不够鸡翼出色,后者做得不错但因份量不少都比较腻。喜欢炒蛋的朋友大概会十分迷恋这个咸牛蛋的。

佢生意好到不得了,最近还装修了,坐得比以前舒服。

到底呢间菜档有乜咁把炮呢?

2019-09-13
$44 (早餐)
  • 鸡翼,福面,奶油多
  • 茶走