2018-04-23 294 浏览
以往净系试过消夜时段去食鸡翼饮啤酒,今次第一次晏昼就食鸡翼啦,之前都一路怕斋食鸡翼太dry,点知试咗今次之后就觉得食鸡翼呢个抉择系正确嘅!铺头好近铜锣湾F出口,个一排都好多好嘢食,呢间铺头细细地,都几多人入嚟嗌外卖,感觉好chill我哋嗌咗两个八只鸡翼,一个炸芝士条,同埋嗌咗支果汁。鸡翼嘅酱汁呢,堂食就可以任自己倒,外卖先至要再拣口味同酱汁鸡翼我哋拣咗一半脆皮一半原味,脆皮𠮶个个外皮真系好脆好香口,新鲜热辣上,脆得来都好松化~ 原味𠮶款就类似煎左鸡翼咁,咬落会冇咁多油~蜜糖是拉差似糖醋排骨味,酸酸甜甜咁几开胃;自家制水牛鸡翼味就冇咁杰,只酱汁比较水啲八味香辣就似系𠮶啲七味粉咁样,不过今次就变咗八只味,适合啲净系食到小辣嘅朋友;甜香蒜味自己几钟意,个蒜味唔系好重所以唔使担心食完口臭忘不了酱有啲似沙律酱,但食落又有少少唔同,真系有忘不了嘅感觉😛 牙买加辣辣粉辣过八味香辣粉,辣得好过瘾,推介俾食得辣嘅朋友!北京填鸭味似炒面王个只酱味,甜甜地咸咸地几特别;蓝芝士只味就几浓,都几重芝士味炸芝士条都系可以衬热嘅时候拉丝,芝士味淡淡地怕热气嘅朋友记得食完之后饮番杯凉茶呀😛 或者好似我哋咁样饮番杯果汁

8只鸡翼

炸芝士条都系可以衬热嘅时候拉丝,芝士味淡淡地

炸芝士条

怕热气嘅朋友记得食完之后饮番杯凉茶呀😛 或者好似我哋咁样饮番杯果汁都即刻觉得个人清新啲~

果汁
2018-04-23