2018-08-11 741 浏览
今日放工来到葵芳新都会广场揾野食,无想过平日都系间间餐厅都要等位,最后我拣左算唔洗等咁耐的和民(虽然都要等30分钟…)一入到餐厅感觉餐厅好阔落,位与位之间有好多空间,讲野大声d都唔怕有人听到,我同朋友被安排到一个卡位,唔洗同人逼,好满意。呢度提供到各式各样的日本食物,望到餐牌已经流晒口水,但系价钱就有d偏贵,平均要100蚊一个菜,最后我地分别叫左牛肉锅烧乌冬同埋豪快原只鸡腿男前䐁骨拉面,因为卖相真系好吸引。首先讲下个拉面,拉面的质感好特别,而且每一条拉面都吸收左汤,食落口好香好丰富,真系净食拉面都好满足,之后当然少不了重头戏鸡腿,呢只鸡腿多肉多汁,无偷工喊料,同汤的配合都好好,可惜汤有点咸,将鸡腿原有的鸡香覆盖左,至于其他配料例如蛋同菜都中规中举。整体来说我系好满意呢个拉面,丰富的香味同多肉的鸡腿都令我好满足,只系汤有点咸。至于牛肉锅,我个人觉得性价比唔太高,味道同连锁牛肉店的火锅差别不太大,但系溏心蛋好食,牛肉都唔差,拉面的质感几好,但如图份量唔多,料都唔多,所以我并唔推荐来呢度食呢个火锅。

2018-08-10