2016-06-29 555 浏览
咁啱路过利强记北角鸡蛋仔,记得第一次食呢度嘅鸡蛋仔系几年前,食过一次就好难忘,比其他店嘅要好食好多,口感同味道都比较好,除左鸡蛋仔,佢地嘅牛杂鱼蛋同肠仔味道都唔错架。利强记北角鸡蛋仔有几间分店,其他分店我未去过,呢间每次嚟都好多要,基本要排队,好多人都系睇左网上嘅介绍过嚟食。鸡蛋仔都做咁多人排队就肯定有佢嘅过人之处,我个人比较钟意口感脆D嘅,所以买𠮶时会同佢讲要烤脆D,鸡蛋仔我钟食原味,呢度真系可以烤得外脆内软,两层口感,而且仲会有浓浓嘅牛奶香味,大爱。买左一分鸡蛋仔,通常我都会加多一份鱼蛋或者肠仔,要涂上酱,唔系无咁好食,鱼鱼爽口弹牙,不过可能食多左,觉得而家嘅无以前甘好食。
2016-06-07
15 分钟 (外卖自取)