2018-03-10 742 浏览
只系食过鸡蛋糕同埋蛋挞首先要讲下鸡蛋糕鸡蛋糕价钱唔算贵,而且算大啲,凭视觉上性价比几高,闻落,件蛋糕鸡蛋味唔算浓,食落口都算软身,但系未算好滑身,入口之后鸡蛋面的确唔算浓。然后讲蛋挞蛋挞来讲,呢间算系做得好好,鸡蛋嘅香味好足,唔太甜,蛋食落口都OK滑,冇办法嘅,如果太滑通常都会冇咗蛋味,系蛋浆比例嘅问题。而且呢间铺头净系买曲奇底,本人系非常钟意食曲奇底嘅,佢个饼底好香,好趣又松化,但系唔会好厚,亦唔会太薄,$4只蛋挞,价钱非常合理,加埋咁嘅质素,直头抵玩。我平时买一只即食嘅,如果大家系买走,一段时间先食,记住唔好买太热太新鲜出炉𠮶啲,因为会有倒汗水,会有可能焗「林」咗啲曲奇底,变得唔好食
只系食过鸡蛋糕同埋蛋挞
首先要讲下鸡蛋糕