2022-05-01
平民场新北江入面既小店不嬲都各有特色,近排就发现呢间蛋艺工坊未试过,主打炒蛋同滑蛋,今日就一于带埋朋友黎食过晚饭啦。先讲环境,铺面系超细只有2张4人枱,隔得好近,睇黎主打做外卖多,想堂食既朋友就要留意下啦。开始睇餐牌,大部分都离唔开蛋啦,咁我地分别点左个咖哩吉列豚排炒滑蛋饭同一个比较有特色既虾浓汤汁3文鱼卷炒滑蛋饭(制作需时约20分钟),饮品加17蚊要左枝齐茶,齐茶系指樽装奶茶,有分英式同港色,英式系用伯爵红茶做茶底,我就拣左英式黎试下啦,饮落比港式奶茶多左份香味,但要加17蚊就略为贵左d,同埋比较细枝,试下无妨既。好啦饭到,朋友果份吉列豚排就正正常常,炒蛋都ok但唔多够滑,我果份3文鱼卷系用龙脷鱼卷住3文鱼,做法几有特色,食落龙脷鱼既味道比较重,变相觉得龙脷鱼先系主角,虾浓汤汁虾味唔算好浓,不过配落龙脷鱼度几夹,我呢份既炒滑蛋就比较滑少少。总结返食物质素还ok,不过虽则话主打系蛋,但感觉上蛋只系配角,无话做得特别出色,价钱都算合理,收银兼侍应果位姐姐都几有礼貌,埋单后仲送多张下次帮衬送个pizza优惠,吸引你下次再去食,咁样会觉得再抵d。评分方面在于好评与ok之间,但鉴于小店价钱做到
评分方面在于好评与ok之间,但鉴于小店价钱做到有特色效果,对比返性价比我决定俾好评。