2017-03-23
韩式炸鸡大行其道!唔知你有无食厌咗炸鸡?想试试其他韩式鸡款?我就系因为唔想下下都食咁多油立立的炸鸡,先经朋友介绍,去大坑的Two Two Chicken揾食!! 舖仔细细,但都有软座位、街景位同埋bar枱位。 系Two Two Chicken 食炸鸡,仲可以有手套提供,唔怕食到污糟晒~~ 呢度,单系鸡的口味,就有六款之多!半只HK$88,一只HK$158。今次话明唔食炸鸡,所以专试其他口味! 食得炸鸡,又点可以无韩酒?饮返两杯白露先~~ 先黎是半只四川麻辣口味,以及蒜溶味的炸鸡。配上新鲜椰菜丝。 一上枱,就俾个四川麻辣味抢晒,真系好香啰!个种麻香味,又真系做得好鬼好!金黄式的炸鸡外层,加上个麻辣,爱辣人仕,可以一试。而且都辣得有啲层次架~~~ 蒜香炸鸡。开头以为系有炸过既蒜片系面个种。但估唔到原来韩式,系淋上生蒜蓉! 对比起黎,分分钟个生蒜蓉会仲辣过四川口味!以上是鸡胸肉部份,都做得几好,唔会鞋呢~~ 烧汁炸鸡,呢款系我最爱。个酱汁都几杰架~ 有著爆多的芝麻,食起上黎更加香呢~~ 个酱好惹味,而且唔会咸,配上芝麻,食起上黎更有咬口。 椰菜丝
舖仔细细,但都有软座位、街景位同埋bar枱位。
食得炸鸡,又点可以无韩酒?饮返两杯白露先~~
先黎是半只四川麻辣口味,以及蒜溶味的炸鸡。配上新鲜椰菜丝。
个酱好惹味,而且唔会咸,配上芝麻,食起上黎更有咬口。
椰菜丝配上沙律酱,十分爽口新鲜~~
鸡脾部份十分滑溜,熟度刚好,不会有鞋鞋的感觉。配上个汁一流!
最后再叫咗个白汁蘑菇焗饭。用料都几足,不错~~