2019-09-24 137 浏览
大角咀呢间「食鸡」,𠮶名好过瘾,令我谂起「食鬼」呢个游戏,所以话改名能够成为话题都系成功嘅第一步🤗个招牌有只鸡仔戴住黑超🕶️招招积积咁,够哂贴题,小朋友睇见都开心🥳鸡煲火锅放题,二百零元任饮任食,最重要系无时间限制,最谂今晚约咗老友聚旧吹水😬有四款不同口味嘅鸡煲,仲可以自己选择配料喜好多寡,今晚拣番个椰香鸡煲试吓先😋店员比个计时⌛️器我哋,等3⃣️分钟就食得,好心急,口水流呀😬打开煲盖之后,好浓烈嘅椰香味,加上有芋头和栗子🌰,仲有百里香、椰子肉,有啲似泰国feel,鸡肉都好嫩滑入味,如果觉得唔够喉,仲可以无限追加架😍自助火锅配料区摆放整齐,材料新鲜,虽然唔算太多种类,但系样样都好啱我心水👍🏻食完鸡煲,开始第二个Round,我地转左个蕃茄汤底,一系列嘅火锅配料同时送上,特长蟹柳条真系好少见,炸鱼蛋、水晶鱼蛋超级弹牙又够鱼味,小牛排🥩够肉味,仲有炸鱼皮,真系数都数唔晒😍日本版嘅出前一丁,零舍不同,比较幼身和爽口,不计成本👍🏻自家制啫喱,加埋花奶,开心就系咁简单🥳提提大家,如果嚟呢度食嘢,最好订定枱稳阵啲,虽然位置唔系好就脚,但系真系好受欢迎,证明香港人真系好识食😬
日本版嘅出前一丁,零舍不同,比较幼身和爽口,不计成本👍🏻
自家制啫喱,加埋花奶,开心就系咁简单🥳