2020-11-03 455 浏览
之前一路都觉得依间好吸引~去开梗系要朝圣😍咁岩等佐一阵就有位啦🙆🏼‍♀️我地坐佐系个好有camping feel既位🙈虽然坐得有少少辛苦😛装潢以水泥墙同木系为bg 有啲文青复古feel既cafe😍店内有售自家制咖啡豆(有得经网上买!!)and寄卖手作😆除佐有台式料理之外~仲有沙律🥗薯条🍟手冲咖啡☕️.▫️叁疯葱油鸡扒饭 $68😋👍🏻:👅👅👅👅.6/5分每个主食都会配卤豆干,卤蛋,野菜同自家腌青瓜~饭本身就有少少甜豉油,加埋啲葱油劲香😍不过最惊艳我系只鸡!!真系外脆内软😳个皮一咬好脆而啲肉又好油嫩🤤仲要啖啖肉无骨咁~.▫️红烧牛肉台式担仔面 $72😋👍🏻:👅👅👅.8/5分担仔面系拌面黎😆红烧带点微辣所以拌起上黎都好够味~~牛肉都好林好入味🙆🏼‍♀️腌料咸甜适中腌得几好🤤我钟意豆干!!好滑又有啲咬口~仲有红萝卜调味所以食落会带点甜😚.▫️咸牛肉芝士蛋饼 $45😋👍🏻:👅👅👅👅.3/5分点可以唔食蛋饼!!好少见到用咸牛肉做馅~~所以就想trytry佢😛蛋饼超大件🙈每件都爆晒馅!咸牛肉系有煎过所以食落更香~有啲似午餐肉咁😂大大pat夹埋芝士再带点蛋香~~个口感好丰富😍边个够佢黎!!邪恶度up🙈伴碟仲有沙律
之前一路都觉得依间好吸引~
去开梗系要朝圣😍
咁岩等佐一阵就有位啦🙆🏼‍♀️

我地坐佐系个好有camping feel既位🙈
虽然坐得有少少辛苦😛
装潢以水泥墙同木系为bg
有啲文青复古feel既cafe😍
店内有售自家制咖啡豆(有得经网上买!!)
and寄卖手作😆
除佐有台式料理之外~
仲有沙律🥗薯条🍟手冲咖啡☕️

红烧牛肉台式担仔面

▫️咸牛肉芝士蛋饼 $45
😋👍🏻:👅👅👅👅.3/5分
咸牛肉芝士蛋饼

点可以唔食蛋饼!!好少见到用咸牛肉做馅~~所以就想trytry佢😛蛋饼超大件🙈每件都爆晒馅!咸牛肉系有煎过所以食落更香~有啲似午餐肉咁😂大大pat夹埋芝士再带点蛋香~~个口感好丰富😍边个够佢黎!!邪恶度up🙈伴碟仲有沙律🥗要挑剔嘅话就个蛋皮厚佐少少🤔
▫️冬瓜茶
😋👍🏻:👅👅👅👅.5/5分
嗌主食就会配埋~~饮落好爽凉,唔会话好甜🙆🏼‍♀️可以用黎解腻岩岩好😆
▫️抹茶拿铁 $45 (冬瓜茶转-$15)
😋👍🏻:👅👅👅.5/5分
抹茶拿铁

个心心好肥🤭奶味偏重反而茶味无咁重~
▫️冷泡茶 $50
😋👍🏻:👅👅👅👅/5分
冷泡茶

走果下先记得要买纪念品🙈谂到用酒樽设计真系好特别!!好型~梨山乌龙饮落几清香😍茶既余韵带点涩涩地~同埋好透心凉几爽的😆樽仔款除佐冷泡茶仲可以简咖啡🙆🏼‍♀️
总结,野食好大份同好有诚意😆同埋质素真系几好~个鸡扒真心惊艳佐😳蛋饼爆晒馅超满足!!好少食台式野都可以咁chill~~而且店员态度都好好💕如果有机会再黎想试下饮咖啡🥰
叁疯葱油鸡扒饭
红烧牛肉台式担仔面