2019-09-27
好一间平民小店,好多街邻里黎帮衬,而且我地都钟意越式粉面,所以即入。入面装修好怀旧,细砖墙,格仔地板,开放式厨房加水吧,真系好有特色!食物价钱唔贵,汤粉面先$33-$39左右,市区都系咁上下价位,证明佢地都算系良心小店,唔会抢游客钱先我叫左咖哩腩汤檬,咖啡混入汤底未算太淡,有阵阵咖喱香料味道,香浓不辣,腩反而唔多,牛筋更多,但系仲有配料甘笋同薯仔,系心机之作唯檬粉剪左,比较短同散。。。朋友叫左招牌杂锦,原来系餐肉,火腿,红肠,鸡翼同鱼片,份量算多,虽然都系普通用料。另两位又叫左韭菜饺同云吞汤面,都有水准,份量都唔少,佢做到一口一粒嘅size真系好贴心$3x碗粉面,入去梅窝都系要去试试佢,不过建议食咖喱类会特色得多,什锦感觉上系经常有经常食嘅材料!