2016-01-04 412 浏览
因为唔使等位先入呢间。成间铺好细,简单装修,好似食粉面舖。今日第一次试,嗌咗4个𩠌:1)泰式炒豆苗:实在唔觉得佢系豆苗,而系形似小青菜的不知名菜种,放椰菜同豆瓣酱一齐炒, 卖相同味道与自家炒菜无分别, 量少。2)青咖喱鸡:好多汤水, 非常甜。成碟鸡块拼埋都唔够一只鸡全翼,仲包括3只翅尖同1只鸡脚头,多鸡皮。3)冬阴功汤:最夸张的一个。好似食剩的锅底,几乎系清汤,得一只咁多的北极甜虾(唔明冬阴功汤点解会落甜虾)同一只虎虾虾头(冇身),冇菇,清到见底。汤味同汤粉冲出来的差唔多。4)菜叶肉碎炒饭:3条幼到牙签咁既菜梗同肥猪肉碎一齐淋在饭上。用朋友话讲,味道似老干妈炒饭。不过够辣。加2支青柠苏打水,埋单$260。从来冇见过咁敷衍、量咁少的餐𩠌,味又好普通,食完好似冇食过咁,不得已同朋友再去其他地方补一餐。以后绝对唔会再去。
因为唔使等位先入呢间。成间铺好细,简单装修,好似食粉面舖。
今日第一次试,嗌咗4个𩠌:
加2支青柠苏打水,埋单$260。

2016-01-01