2018-07-03 264 浏览
难得最近比较得闲d,今日就相约左契家姐食个brunch,就返佢附近地点,又想食all day breakfast 就选择左呢间。大约2:30去到,餐厅都几多人,见系满坐的。我地系门口稍等左5分钟左右就入得喇,地方比较细,感觉有些少逼。不过装修都几靓同精致的,系门口餐牌经过风雨洗礼后比较霉左少少,建议间中换一换会比较好。坐底睇睇餐牌,叫左一个3号同7号,另外一杯冻柠水走甜同冻奶茶。冻奶茶系比杯奶同糖水你自己沟的。跟餐有个忌廉汤,个汤入面有d碎薯仔,味道正常,不过如果多少少配料无咁dry就好。系我期待既all day breakfast 呀😀有沙律菜、烟三文鱼、茄汁豆、炒蛋、鸡扒、蕃茄、薯条同窝夫,好丰富。炒蛋滑,薯条系多肉的粗薯条,沙律菜同蕃茄都新鲜,加上微甜香口既窝夫,几满意的。至于*巴马火腿蒜香扁意粉*,巴马火腿有部分整到脆脆地部分软身,口感ok。里头露荀脆嫩,不过整体比较上就淡口d,不过我地都岩淡口,所以觉得还好。其实仲有叫左个抹茶热香饼,不过以为自己影左原来无😢个热香饼系厚身成个梳乎厘班戟咁既样,外围食落有d似海绵蛋糕,中间位就似返热香饼,抹茶味都不失蛋香。上面有一球抹茶雪糕,围

餐汤

OCIO全日窝夫早餐

系我期待既all day breakfast 呀😀
巴马火腿蒜香扁意粉

其实仲有叫左个抹茶热香饼,不过以为自己影左原来无😢个热香饼系厚身成个梳乎厘班戟咁既样,外围食落有d似海绵蛋糕,中间位就似返热香饼,抹茶味都不失蛋香。上面有一球抹茶雪糕,围边有d红豆,其实觉得几好食,不过真系两个人先食得晒,系大份既。

总括来讲,食物都唔差,有机会再食,下次如果仲有想试埋佢个镬仔蜜糖多士,今日两个人试唔到咁多😂😂

2018-07-02
OCIO全日窝夫早餐