2017-05-28
周日系旺角闲逛,行到热又饿,朋友推介去呼吸。我心谂:点样去呼吸解到饿呀?哦,原来去附近既Fullcup Cafe可能是下午茶时间,客人不多。环境舒服优雅,音乐不太吵耳,绝对适合三五好友闲聊hea下休息一下。餐牌像一份报纸,选择都挺多。特别是饮品下午茶时段买一杯饮品,其余食品有半价优惠,所以叫了杯士多啤梨锡兰红茶。士多啤梨味重,盖过了锡兰红茶的味道!记得叫少冰,不然坐耐左再饮会变得很淡。朋友叫了香蕉朱古力咖啡。香蕉味同朱古力味较浓,都系盖过左咖啡味道,不过卖相都唔错,坐耐左一段时间,都仲有香蕉同朱古力味,唔会话太淡。食物方面叫左意粉套餐既杂菌黑松露意粉。卖相不俗,份量对男仔黎讲系唔够。黑松露味唔够,味道适中,不太咸及「漏」大虾芒果芝麻酱蔬菜沙律,芒果同大虾都够鲜味,再加上芝麻酱,可以讲系绝配。不过份量对男仔黎讲较少。价钱$83黎讲,值唔值就真系见仁见智啦小食就叫左个波浪薯条,份量都挺多,适合一班人吹水黎食。不过薯条唔够脆,感觉好似食紧薯仔咁,但佢加左淮盐,尚算可口!服务员都算有礼同服务周到。顺带一提,如果叫套餐的话,留意所选饮品要系$42 以下,否则补差价是该所选饮品再减以$20 ,而不
餐牌像一份报纸,选择都挺多。特别是饮品
服务员都算有礼同服务周到。顺带一提,如果叫套餐的话,留意所选饮品要系$42 以下,否则补差价是该所选饮品再减以$20 ,而不是减$42!