餐厅: Bugis@叻沙・海南雞飯
资讯:

去到呢度都两点半喇!但可能系周末,所有下午茶都系三点!都饿左咁耐,无理由仲等几个字食下午茶丫。反正面食都有野饮。两个人,一人叫一样野食。老公叫左猪颈肉叻沙。超多配料。重要既芽菜份量唔小,仲有豆卜,蛋!主菜既猪颈肉都唔小,而且煎香左先放汤!汤底椰汁味丰富带辣。好惹味👍🏼我就叫左海南鸡饭。可以㨂油饭或配面。我就㨂左白饭!由于我唔食得好多饭,就叫左侍应小饭,但黎到都超大碗!有浪费既感觉。鸡滑得黎都小小啫哩状物!配上一碗冬瓜汤,汤比较清淡。三只酱都正!平时只点姜蓉既我,今日点得最多系中间呢只甜甜酸酸辣辣地既汁!令鸡更加好味。野饮方面,热饮唔洗加钱,冻饮就加$6。

猪颈肉叻沙

海南鸡饭

野饮方面,热饮唔洗加钱,冻饮就加$6。
2018-04-21
猪颈肉叻沙