2024-01-12
主打天妇罗嘅厨师开的店,喺香港好少见,绝对系一个难得嘅美食体验同场吧台上可以见到三位日本籍嘅师傅,每个人负责唔同嘅工序餐厅内嘅油烟味几少。午餐分成两种价位,轻食价位系$480,奢华价位系$880仲可以追加唔同嘅晚市套餐嚟食,天妇罗食材开头推介咗佢哋嘅生蚝好肥美又大只,而且炸得啱啱好天妇罗其实唔止系一道炸嘅菜式,更系一道蒸嘅菜式。油炸后,面衣紧紧包住食材,起锅后余热会继续热到食材,餐厅完全做到呢个效果!😍😍职员上菜嘅时候会介绍同推荐沾取嘅调味盐,不过你随意沾取都有可能配搭出唔同嘅惊喜口味,我个人最钟意松露盐的味道😍天妇罗虾头嘅形状好好,竖立威武,虾味浓郁;冬菇一咬开就渗出鲜味浓郁嘅菇汁,炸得好出色;沙椎鱼上面放咗条炸鱼骨,增添脆口嘅风味,试咗各款盐,海藻盐味道都几夹快速看上去同之前嘅鲜鱼天妇罗差唔多,但实际上系星鳗,日本称为穴子天妇罗,肉质松软无腥味呀🤣主食系北海道柱贝虾子天妇罗饼,仲有白饭,经典嘅天妇罗主食,入口酥脆有饱足感,肉质弹牙,保留住海鲜嘅甜味。甜品系栗子🌰雪糕!唔会好甜的感觉
同场吧台上可以见到三位日本籍嘅师傅,每个人负责唔同嘅工序
餐厅内嘅油烟味几少。
午餐分成两种价位,轻食价位系$480,奢华价位系$880
甜品系栗子🌰雪糕!
唔会好甜的感觉