2022-04-29
好耐冇返公司喇,WFH太久,其实都几挂住和同事一齐放Lunch食下好野!🥰今日咁难得就Chili一下,去Omakase~呢度嘅LUNCH SET有 桜 Sakura Omakase和梅 Ume Omakase两款,我唔算太大食量😆桜就最适合。Total 都有18个Items架~套餐有齐前菜、刺身、寿司、呑拿鱼手卷、玉子烧、面豉汤和Dessert,份量都好够架!前菜海螺~平时通常食清炒螺片,刺身就第一次食,食落口感爽口,有啲似我哋平时食嘅贝类,口味更鲜甜。鲣鱼剌身~鲣鱼🐟鱼味浓,脂肪少,配上姜蓉和酱油,口感比较爽滑,又清新,令人有种回到日本嘅感觉。左口鱼寿司~鱼身白雪雪,原来油份都几丰富,肥美爽口, 食后有份鱼油香会停留于口内,非常回味。赤贝寿司橙红色嘅赤贝🥰每片都胀卜卜,有光泽,入口鲜甜有弹性,够晒新鲜。手卷(吞拿鱼+酸萝卜)~肉质较为实净,含丰富鱼油,配上冻冰冰嘅酸萝卜,味道清新,越食越开胃添!
🥰今日咁难得就Chili一下,去Omakase~
Total 都有18个Items架~
前菜海螺
鲣鱼剌身
左口鱼 寿司
赤贝 寿司
手卷(吞拿鱼+酸萝卜)