2019-01-10 16 浏览
终于等到星期日放假啦,辛苦咗成个星期,早上系屋企执嘢, 下午同女朋友去咗荃湾嘅荃新天地,因为好耐冇去过,所以觉得多咗好多新嘅店舖。商场都几大,又多嘢睇,不知不觉已到五点几,见有少少肚饿,就谂住食啲嘢先走,咁啱系商场入面有间(金田家),就排住队入去,呢间食店都好多人排队的,侍应招呼咗我俩坐下,摆底咗两杯水,女朋友就攞住餐牌睇, 佢叫咗𠮶鳗鱼饭,我就要咗 豚骨拉面, 小食就要咗个糖心蛋 ,黑豚叉烧 芽菜,同埋腩肉叉烧 ,女朋友要咗杯 日本茶 ,我就要咗杯特饮( 姜汁柚子梳打)先来就系·饮品,我杯特色饮品、 姜汁味好重 但都可以接受 味道几好, 跟住再嚟嘅就系鳗鱼饭 女朋友非常之喜欢 佢话 鳗鱼好肥美 配埋个 饭 一流呀,再来就系豚骨拉面 同埋𠮶啲小食 溏心蛋 ,拉面非常弹牙,饮咗少少汤,味道好浓郁,配埋, 腩肉叉烧 芽菜 同埋黑豚叉烧 非常之美味, 特别系腩肉叉烧 肥瘦适中,入口即溶,超好食,同女朋友食饱之后,再去商埸上面行吓。

,同埋腩肉叉烧 ,女朋友要咗杯 日本茶

姜汁味好重 但都可以接受 味道几好, 跟住再嚟嘅就系鳗鱼饭

同埋𠮶啲小食 溏心蛋

,拉面非常弹牙,饮咗少少汤,味道好浓郁,配埋, 腩肉叉烧

芽菜 同埋黑豚叉烧

非常之美味, 特别系腩肉叉烧