2018-04-23
约咗朋友晚上去单车馆打波,懒得谂去边食,朋友话直接在单车馆餐厅食啦~本来预咗cafe,食物质素一般般,但原来都有惊喜。谂住打波唔食太饱,叫咗个牛柳粒同千岛海鲜pizza,轻食一下。当然... 俾我见到雪糕waffle,甜品是不能少的...食物:牛柳粒份量都几足,外皮未系好脆身,但味道足够,有黑椒既香又有蜜糖既甜,一啲都唔un。哗,Pizza一上枱,原来都几大块!! 最欣赏厨师的细心,每一小块都有齐所有配料: 虾、墨鱼仔、蟹柳,好均匀分配,样样都试到。只虾真系超大只,只只都爽口,个千岛酱亦好多、好出,甜甜酸酸好鬼惹味。唔知系咪汁太丰盛,个pizza未系好脆身,但咁足料就已经补足返啦!虽然食个pizza系有啲饱饱地,但我呢个肥妹总有食甜品既胃。叫咗比利时之恋~ 即系朱古力味waffle雪糕~ 呢个甜品真系超级好食 朱古力waffle唔系得色无味,每一囗都好重朱古力味! 外脆加厚厚内层,净食waffle已经好享受~~~~ 夹埋曲奇雪糕,冷与热既配搭,perfect!! 挂住食雪糕同waffle, 我都忘记咗仲有oreo饼...呢杯蜜桃奶酪,应该就系饮得既yougurt,蜜桃味唔止清新,仲真
本来预咗cafe,食物质素一般般,但原来都有惊喜。
食物:
千岛海鲜Pizza
比利时之恋(朱古力Waffle)
蜜桃奶酪
呢杯蜜桃奶酪,应该就系饮得既yougurt,蜜桃味唔止清新,仲真系食到少少蜜桃果肉,真系打出黎架香甜少酸,中和刚刚pizza+肉既腻感。
环境:
好大,有空间感,而且装修好靓,系充满文青味道既 好适合买杯咖啡,坐下Hea下做下野,收集灵感既cafe~~
服务:
以自助式为主,先付钱下单,找个靓位坐,职员稍后会送餐上枱,到顾客走先会收碟。整个时间都好free,可以自由酙下水、拎调味/菜单,慢慢谂食咩先去下单都得,好适合静静地慢活既客人。